santjust.cat

Serveis

Comunicació

informació municipal i xarxes

L’Ajuntament de Sant Just Desvern treballa per impulsar la comunicació directa amb la ciutadania, posant èmfasi en els canals digitals.
Consulteu el web de comunicació
Versió on line del Butlletí de Sant Just

Promoció Econòmica

Empresa, ocupació, comerç i innovació

Promoció Econòmica dona suport a les empreses, ofereix serveis d’acompanyament al comerç, informa i assessora sobre ajudes i subvencions diverses, gestiona el mercat municipal i realitza formació i orientació laboral.
Consulteu el web de Promoció Econòmica

Cultura i Patrimoni

CITES PARTICIPATIVES I LLOCS EMBLEMÀTICS DEL MUNICIPI

Sant Just Desvern és un municipi ric en patrimoni, cultura i festes. Destaquen les masies, el poblat iber, el molí fariner, el refugi antiaeri o l’edifici Walden. Pel que fa a les festes, les més emblemàtiques són les de la Tardor, la Festa Major i els Karts de Coixinets.
Patrimoni cultural de Sant Just Desvern
Consulteu el web d’exposicions de Sant Just
El Refugi, Reviu la història de Sant Just a través de la realitat virtual
Activitats i tallers de la Xarxa d’Equipaments Culturals
Cursos d’arts plàstiques per a joves i adultes – CreantArt
Taller d’arts plàstiques municipals per a infants – Carrau Blau

Educació

Formació i acció educativa

El Servei d’Educació gestiona les competències municipals en matèria d’educació i formació, els centres propis i tots els serveis que crea l’Ajuntament per promoure la participació i millora de l’acció educativa del municipi.
Consulteu el web d’Eduquem en xarxa

Consulteu el web de les Escoles Bressol Municipals
Consulteu la pàgina del Servei Local de Català
Consulteu la Guia educativa 2023-2024
Centres Educatius de Sant Just

Esports

fem esport

La Bonaigua i el Camp de Futbol són els equipaments on es desenvolupa, principalment, l’activitat esportiva del municipi. També hi ha els espais de relació ciutadana al carrer, que permeten la pràctica de l’esport lliure i la convivència veïnal, i equipaments mancomunats amb altres municipis, com són l’Skate Park i el Parc Ciclista.
Consulteu el web del complex esportiu La Bonaigua

Gent gran

Necessitats socials bàsiques

Des dels serveis municipals es treballa de forma anticipada per poder planificar i cobrir les necessitats socials bàsiques –assistencials, preventives i de promoció personal i comunitària–. Sant Just disposa d’habitatges de lloguer amb serveis, del Centre Social El Mil·lenari i de la Residència-Centre de Dia de les Basses de Sant Pere.
Serveis i activitats per a majors de 60 anys

Gestió Tributària

Organisme de Gestió Tributària (ORGT)

Servei creat per la Diputació de Barcelona per col·laborar en la recaptació dels tributs municipals d’ajuntaments com el de Sant Just Desvern, per facilitar a la ciutadania el compliment de les obligacions tributàries.
Consulteu el web de l’ORGT

Habitatge

Empresa Municipal

L’Ajuntament porta des de 1990 construint habitatge públic a través de l’Empresa Municipal Promunsa. Gràcies a això, al voltant d’un 20% de la població viu en habitatges de promoció pública.
Consulteu el web de Promunsa

Infància i Joventut

POLÍTIQUES TRANSVERALS D’INFÀNCIA I CONSELL MUNICIPAL DE JOVENTUT

Els serveis municipals treballen les polítiques d’infància de forma transversal, mentre que el Consell Municipal de Joventut és l’òrgan d’interlocució constant amb les entitats en relació a les polítiques de joventut del municipi. El Pla Jove, que s’ha elaborat amb la participació del teixit associatiu i del mateix Consell, regeix les polítiques adreçades a la gent jove a Sant Just.
Sant Just Desvern, una ciutat que educa en xarxa
Casal de Joves
Pla Local Jove 2023-2025

Medi ambient

residus, energia i parcs i jardins

Aquest servei municipal aposta per la sostenibilitat i s’encarrega, principalment, del manteniment i millora de les zones verdes i de la via pública, la preservació dels espais naturals, el foment de l’estalvi energètic i les energies renovables, la gestió de residus i de l’aigua, la gestió ambiental del soroll i la vigilància i reducció de la contaminació.
Consulteu el web de Medi Ambient
Consulteu el web de residus de Sant Just Desvern

Participació

participació ciutadana pilar de la societat

La participació ciutadana és un dels grans pilars de les societats democràtiques, perquè educa per a una altra manera de fer política, basada en la proximitat, la transparència i el diàleg amb la ciutadania, per fer-la partícip de les decisions que afecten el municipi. A Sant Just tenim 10 Consells sectorials de participació, que canalitzen iniciatives ciutadanes en educació, cultura, esport, salut, serveis socials, medi ambient, cooperació, solidaritat, polítiques de gènere, joventut i similars.
Informació sobre consells i espais de participació
Consultes ciutadanes recents i resultats (Participa 311)
Reglament de participació ciutadana

Polítiques de gènere

igualtat d’oportunitats entre dones i homes

L’Ajuntament de Sant Just Desvern vetlla per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i per garantir la incorporació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la societat, mitjançant dos instruments fonamentals que són les polítiques d’igualtat d’oportunitats i de les polítiques de gènere. Aquestes polítiques es treballen a través del Pla Municipal de Gènere i del Pla Intern d’Igualtat.
III Pla d’Igualtat de Sant Just Desvern 2022-2026
Activitats del 8M, Dia internacional de la Dona 2024
III Jornades Feministes, 3 i 4 de novembre de 2023

Salut

promoure hàbits i estils de vida saludables

L’objectiu de la salut pública és prevenir els riscos que poden afectar la salut col·lectiva i també a promoure hàbits i estils de vida saludables. El control dels animals, de la contaminació de l’aire i de l’aigua formen part de la seva competència.
Web de Salut
Consulteu les farmàcies de torn

Seguretat ciutadana

VETLLEM PER LA CONVIVÈNCIA CIUTADANA

La Policia Local vetlla pel respecte a les lleis, reglaments, ordenances, normatives municipals i per la convivència ciutadana. També col·labora amb la resta de cossos de seguretat i amb la institució judicial, i manté una estreta relació amb Protecció Civil.
Telèfon de la Policia Local: 93 473 10 92
Descarregueu-vos l’app de Seguretat Ciutadana

Serveis socials

SERVEI D’ATENCIÓ SOCIAL, PROGRAMES, AJUTS I SUBVENCIONS

L’Ajuntament acompanya i atén tota la ciutadania, fent especial èmfasi en la gent gran, la dependència, les famílies i l’habitatge.
Consulteu el web de Serveis Socials
Serveis i activitats per a majors de 60 anys

Solidaritat i Cooperació

Consell Municipal de Solidaritat

A Sant Just hi ha 5 entitats que formen part del Consell Municipal de Solidaritat i que treballen en projectes de defensa i sensibilització dels drets humans, en la construcció de cases d’acollida o per a famílies amb pocs recursos econòmics, en programes d’emergència i d’ajuda humanitària (terratrèmols, inundacions…), la defensa dels drets dels infants i en campanyes puntuals (recollida de llibres, roba, etc.). Així mateix, l’Ajuntament, conjuntament amb l’ONG Sant Just Solidari, gestiona l’agermanament amb el municipi nicaragüenc de Camoapa des de l’any 1991.
Web de Solidaritat i Cooperació

Mobilitat i Seguretat viària

a peu, en bici, en transport públic o en cotxe

Moveu-vos per Sant Just i rodalies de manera eficient i segura, ja sigui a peu, en bici, en transport públic o en cotxe. La xarxa de transport públic ens connecta amb la ciutat de Barcelona mitjançant diverses línies d’autobús i la línia T3 del tramvia.
Consulteu el web de Mobilitat

Turisme

Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Sant Just Desvern és un dels municipis que forma part del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, un ens públic coordinador de la gestió turística comarcal que aposta per difondre l’extraordinària diversitat natural i cultural del territori. Des del Consorci s’organitzen i s’impulsen nombroses activitats turístiques, amb la voluntat que les persones que ens visiten gaudeixin de tot allò que cada població pot oferir i que la fa única i especial.

Consulteu el web del consorci

Urbanisme

Millorar l'espai públic

La intervenció de l’Ajuntament per millorar l’espai públic ha prioritzat la qualitat urbana, amb espais amables, accessibles i segurs per a tothom. Es busca l’equilibri per aconseguir un territori on convisquin persones, habitatges, parcs i espais públics, aparcaments, vies, activitats industrials i productives, serveis i equipaments.
Accés al Geoportal urbanístic de Sant Just Desvern
Repensem l’entorn de La Bonaigua
Finançament europeu per al corredor verd de La Vall de Sant Just

Oficina Municipal d’Informació Consum (OMIC)

OFICINA MUNICIPAL D'INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR

Servei que informa, orienta i assessora la ciutadania de Sant Just Desvern sobre l’exercici dels seus drets i deures en consumir productes i/o serveis.

Horari d’atenció: dimecres de 10 a 14 h. Cal demanar cita prèvia per telèfon 93 480 48 00, a través del web santjust.cat o de l’app Aj. Sant Just Desvern.
Consulteu el web de Promoció Econòmica