santjust.cat

Presentació

Joan Basagañas i Camps

Sant Just DesvernNaturalment Collserola

Sant Just Desvern no es podria entendre sense Collserola. La relació entre el parc natural i el municipi és tan intensa que traspua en el dia a dia del poble, millorant la qualitat de vida de la ciutadania i oferint un entorn privilegiat.

La proximitat del nucli urbà amb Collserola (de fet, la meitat del terme municipal és parc natural) ens permet gaudir de tot el que ofereix: flora, fauna, rutes i un ric patrimoni històric. La Penya del Moro, el poblat iber, el molí fariner, les masies i les fonts són només alguns dels principals punts d’interès.

El poble posa en valor la sinergia amb el parc natural a través de diverses vies d’entrada, que acosten a pocs minuts de casa el gran pulmó verd i una trentena de zones verdes urbanes, que prolonguen la integració Sant Just-Collserola. A més a més, el creixement urbanístic, pausat i equilibrat, permet mantenir intacte el nivell de vida dels veïns i veïnes i potenciar l’efecte positiu de viure envoltats de natura. L’essència del parc no només es veu a la via urbana, sinó que també deixa empremta en l’activitat social, cultural i econòmica del municipi, fent de Sant Just Desvern un municipi dinàmic i competitiu.

El parc natural és una part essencial de la identitat del poble i un actiu que converteix Sant Just Desvern en un indret per viure-hi i gaudir-lo. Tot plegat fa de Collserola i Sant Just Desvern dos elements indivisibles. 

Joan Basagañas i Camps
Alcalde
Sant Just Desvern 

Dades del municipi

NomSant Just Desvern
ComarcaBaix Llobregat
Superficie778 ha
Cotes75 m Pont Reixat

150-175 m La Miranda
Altitud122 m

Turó d'En Marlés 416 m

Sant Pere Màrtir 399 m

Penya del Moro 275 m
Latitud41º 22' 34''
Longitud2º 5' 29''
Població19.990 (1/1/2022)
SòlUrbà 309 ha

Industrial 68 ha

Verd 26 ha
Sòl urbanitzable26 ha
Sòl forestal/agrícola
(Parc Natural)
443 ha
Densitat20 h/ha